KONTAKTLØS BETALING: MOBIL

3 av 4 nordmenn foretrekker å betale med kort, og tallet øker stadig. Med inntog av kontaktløs betaling med mobiltelefon, vil nok stadig flere av oss få mobile lommebøker, mao. erstatter mobiltelen den gamle lommeboken.
Kontaktlos-betaling_Mobil_01
Gjør betalingsterminalen din klar for mobilbetaling
I 2020 er 50 % av alle betalinger forventet å være mobilbetalinger. En av drivkraftene bak denne utviklingen er forbrukernes mulighet til å betale med sin digitale lommebok.

_______________________________________________________________________________________

Apple Pay, Google Pay og Vipps støttes av alle våre betalingsterminaler som har kontaktløs betaling aktivert
Nordia Payment

_____________________________________________________________________________________________
 
Les mer om:
googlepay-small
applepay logoSørg for at betalingsterminalen din er forberedt på den nye betalingshverdagen
Digitale lommebøker er tilgjengelig i flere av de nordiske landene, blant annet Apple Pay, Alipay og
SamsungPay. Apple Pay eller Samsung Pay er ikke tilgjengelig for norske forbrukere enda, men Nets' betalingsterminaler som støtter NFC er allerede klare for å ta imot disse betalingene.
 
Enkelte banker har allerede introdusert kundene sine for digitale lommebøker. I skrivende stund er disse kun tilgjengelig for Android, da Android er det eneste operativsystemet som har støtte for NFC-teknologien.
 
kontaktlos kredittkort-med-apple-pay foto-santander-consumer-bank

Alle våre betalingsterminaler støtter kontaktløse betalinger - se etter kontaktløs-symbolet:

kontaktos-betaling contactless-payment nfc


Med din nye mobile lommebok kan du bare la den gamle lommeboken ligge hjemme, for alt du trenger for mobilbetaling er telefonen din!
Og som ved enhver lommebok, er det opp til kortholder å bestemme hvilke betalingskort som knyttes opp i den mobile lommeboken. For å kunne betale med din mobile lommebok, må telefonen din ha støtte for NFC. 

Betalingskort-informasjonen er registrert i mobiltelefonen som holdes over betalingsterminalens skjerm/display ved alle betalinger. Med BankAxept på mobiltelefonen trenger ikke brukerne å bruke bankkortet for å betale. Gjennom tjenester som f.eks. Google Pay og Apple Pay kan kortet legges inn på mobilen, og så kan den brukes til å betale i kassen.

Med kontaktløs mobil benyttes en app som må startes når brukeren skal betale, og så gjennomføres kjøpet i det mobilen berører betalingsterminalen. Dette fungerer på samme måte som med kontaktløse kort, og betalingsterminalen vil bekrefte kjøpet ved å avgi et "biip" og displayet bekrefter at transaksjonen er gjennomført.

Kontaktløs betaling med mobilen baseres på NFC-teknologien (Near Field Communication) som kommuniserer trådløst mellom mobiltelefonen og betalingsterminalen ved hjelp av radiosignaler (trådløs radiobasert teknologi). For å kunne bruke mobil kontaktløs betaling må du ha en mobiltelefon som støtter NFC, samt en app for å gjennomføre betalingen.


Hvordan fungerer så mobile lommebøker?
Det finnes forskjellige løsninger (les app'er) for de ulike telefonene i markedet: f.eks. er Google Pay utviklet for Android-telefoner mens Apple Pay er utviklet for iPhone og Apple-relaterte produkter som Smart Watch og Mac.


Du kan også lese mer om Kontaktløs kmobilbetaling, ved å besøke BankAxept.


 
nfc sort-hvitt png
Alle våre betalingsterminaler benytter
nets logo - technology - small 200


Er det noe vi kan hjelpe deg med? Ring oss på telefon: 22 62 70 62, benytt vårt kontaktskjema til høyre på siden eller send en e-post til: post@nordiapay.no
mobile_contactless1
Kontaktlos_Fitbit-Ionic_Foto-%20Landkreditt-Bank
Kontakt oss i dag!
Kommunikasjon
HVORDAN
I stedet for å sette kortet ditt i terminalen, benytter du mobiltelefonen som betalingsmiddel. Dette er en enkel og rask måte å betale på for kunden - du betaler ved å legge telefonen over displayet på terminal, og dermed er transaksjonen gjennomført. Sikkert! Enkelt! Trygt!