Shopping_Girl-2184000_1920_Pham-Trung-Kien-via-Pixabay

Ta betalt med Alipay


Publisert: 23.05.2019

Har du mange kinesiske turister som besøker din butikk?
Da bør du tilby betaling med Alipay, som i dag har over 520 millioner aktive brukere.


Kinesere kan bruke Alipay-appen for å betale hos et fysisk brukersted, altså en butikk. Ved en betaling trekker Alipay summen fra kundens Alipay-konto, og brukerstedet/butikken mottar oppgjør i egen valuta – dvs. at kunden belastes i kinesiske yuan, mens brukerstedet/butikken får oppgjør i norske kroner.
 
En «Global Lifestyle Super App»
Alipay er mer enn kun en betalingsapp. Brukere av Alipay bruker også appen til å betale regninger, spare, dele regning på restaurant og bestille taxi. Dette gjør at mange kinesere er vant til å bruke Alipay til mange ulike ting, og ønsker derfor å bruke denne også når de er ute og reiser.
 
Hvordan fungerer Alipay?
Alipay er ikke integrert med våre betalingsterminaler. Det betyr at du må ha et nettbrett eller en smarttelefon som har Alipay cashier-app installert. Brukerstedet taster inn kjøpesum på cashier-appen, og bruker enheten til å scanne en QR-kode på kundens telefon, kunden godkjenner så kjøpet på sin telefon.
 
Til slutt vil det stå «Payment Successful» i cashier-appen. Nets vil levere oppgjør i henhold til avtale.
 
 
Turismen fra Kina til Norden, og særlig Norge, er sterkt økende. Ved å kunne ta imot de prefererte betalingsmetodene til de mange kinesiske turistene øker du ikke bare kundetilfredshet, men også potensielt omsetningen din!
Kinesiske turister handler vanligvis varer av høy verdi (mange tusen kroner) når de er på reise og statistisk sett handler de ofte for mer når de kan benytte deres prefererte betalingsmetoder.