710x325-Sikkerhet

Sikkerhetsgodkjente betalingsterminaler


Publisert: 07.09.2015

Butikkens betalingsterminal må være EMV-godkjente, slik at både chip og PIN kan benyttes av kundene. Dersom kortet har chip skal denne alltid brukes.

Om terminalen ikke er EMV-godkjent, eller det benyttes en eldre løsning, vil forretningen ofte bli belastet for transaksjoner som viser seg å være svindel. NB! Refusjoner skal alltid skje til samme kort som ble benyttet ved kjøp. Er du i tvil om kortet er ekte eller i tvil om det er kortholder som prøver å benytte kortet, kan du be om å få se legitimasjon - sjekk derfor om det kortholder som bruker kortet!

Når du handler med Nordia kan du være sikker på at alle våre betalingsterminaler og løsninger inneholder de nødvendige krav til sikkerhet og standarder som til enhver tid er gjeldende.
Alle leverandører som leverer utstyr til å motta kortbetaling skal overholde de ulike sikkerhetskrav og standarder. Også du som mottaker av betalingskort skal følge ulike krav.

Nordia er forhandler av Nets, Norges ledende leverandør av betalingsterminaler og løsninger. Dermed er sikret at utstyr og løsning som leverer har de nødvendige sertifiseringer, sikkerhetskrav og standarder som kreves.