bar-872161_1280

Har du mange utenlandske kunder?


Publisert: 04.04.2019

Med Dynamic Currency Conversion (DCC) kan dine utenlandske kunder betale i sin egen valuta – med garanti for den beste valutakursen. Det gjør det enklere for dine kunder, og du tjener litt ekstra for hver DCC-transaksjon.

Har du en fysisk virksomhet med mange utenlandske kunder? Da kan du tilby DCC og tilby dine utenlandske kunder å betale i sin egen valuta.

Hva er DCC?
Med DCC kan dine utenlandske kunder betale i sin egen valuta med sitt Visa eller Mastercard. Du kan tjene 1 % av transaksjonsbeløpet på hver DCC-transaksjon. Vi tilbyr betaling i de vanligste valutaer: SEK, DKK, GBP, EUR, CHF, JPY og USD. I tillegg tilbyr vi en rekke andre valutaer, ta gjerne kontakt med oss for informasjon om den totale listen. Kortholder betaler i NOK dersom de velger å ikke benytte seg av DCC.


Kortholderen tilbys å betale i NOK hvis betaling med DCC ikke er ønskelig.

DCC gjør det enklere for kunden å holde oversikt over sine utgifter. Både forretningsreisende og turister har glede av DCC. Forretningsreisende kan direkte etter kjøpet gjøre opp sin reiseregning. Turister som er i landet en kort periode, trenger ikke å bekymre seg for valutakurser:
  • De kan betale i sin egen valuta
  • De føler seg "hjemme" og trygge, noe som kan øke handlelysten
  • Ingen usikkerhet om den endelige prisen

Hvor mye kan du tjene?
Dersom din årlige "utenlandske" omsetning er 500 000 NOK, kan du tjene ca. 3 500 NOK på DCC-transaksjoner. Omtrent 70 % av de utenlandske kortholderne velger å betale i egen valuta.

Hvor Kortholder må akseptere at betalingen skjer i egen valuta
Husk at kortholderen selv må velge å betale i sin egen valuta. Hvis du har en integrert terminalløsning, kan du kontakte din kasseleverandør eller den som har utført integrasjonen.


Det er bare å ta kontakt, så bistår vi deg!